Güveçte Bıldırcın

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: çok kolay 

MALZEMELER

  • orta boy güveç için
  • 8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 dal biberiye
  • 4 diş sarımsak
  • bir fincan elma sirkesi
  • tuz
  • karabiber

HAZIRLANIŞI

Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.