Ali Nazik

Yayınlanma Et Yemekleri

 ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 200 gr yarım yağlı kıyma
  • 2 adet patlıcan
  • 250 gr süzme yoğurt
  • 1 adet yeşilbiber
  • 7-8 dal maydanoz
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.