Beef Florentine

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 9-10 adet cok ince yufka
  • 4 kaşık tereyağı
  • en altı için:
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 kg kıyma
  • 1 kaşık un
  • 400 gr lık konserve doğranmış domates
  • 2 kaşık salça
  • 1 kaşık şeker
  • 2 diş sarmısak
  • tuz
  • karabiber
  • Ortası için:
  • 650 gr ıspanak(doğranmış)
  • 3/4 bardak kaşar peyniri
  • 125 gr krem peynir
  • 2 adet yumurta çırpılmış

HAZIRLANIŞI

Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin. Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne ıspanaklı karışımı

yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.