Beşamelli Nuar

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 adet nuar
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 400 gr cheddar peyniri
  • 250 gr dana jambon
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 adet domates
  • 600 gr mantar
  • 1 adet soğan
  • kekik
  • sarmısak
  • karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI

Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.

Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.