Beşamelli Nuar
ZORLUK:
MALZEMELER
-
1 adet nuar
-
1 çorba kaşığı margarin
-
400 gr cheddar peyniri
-
250 gr dana jambon
-
2 çorba kaşığı un
-
4 adet domates
-
600 gr mantar
-
1 adet soğan
-
kekik
-
sarmısak
-
karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.
Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.