Börek Sote

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: kolay 

 MALZEMELER

  • 750 gr dana böbreği
  • 2 büyük soğan
  • 3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı sirke
  • kimyon
  • karabiber
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.