Bütün Kuzu Pirzolası Persiye

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 6 kişilik
  • 1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası
  • 1 diş sarımsak
  • bir tutam karabiber
  • tuz
  • 2 kahve fincanı rafine yağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi
  • 1 çorba kaşığı toz hardal
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap yada su
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI

Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün. Zaman zaman tepsideki yağından alıp üzerine dökerek 35-45 dakika pişirip fırından çıkarın. Başka bir tepsiye koyun. Hardalı beyaz şarap veya su ile koyu bir bulamaç kıvamında ezin. Küçük bir fırça ile bu bulamacı pirzolanın üzerine sürün. Ekmek içini sarımsak ve maydanoz ile karıştırıp hardallı pirzolanın üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kaşık tepsideki yağından serpip fırına sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 5-8 dakika kızartıp fırından çıkarın. Bir servis tabağına dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayağını kızartıp döküp servis edin.