Dana Eskalop
ZORLUK:
MALZEMELER
-
4 adet dana eskalop
-
250 gr jambon, haşlama
-
1 adet soğan, rendelenmiş
-
2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu)
-
2 çorba kaşığı beyaz galeta unu
-
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
-
200 gr çiğ krema
-
25 gr tereyağ
-
1 çorba kaşığı sıvıyağ
-
1 çay fincanı beyaz şarap
-
25 gr un
-
sıcak su
-
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın.