Dana Pirzola
ZORLUK:
MALZEMELER
-
6 adet dana pirzola
-
3/4 su pardağı pirinç
-
250 gr domates suyu
-
6 yeşil biber, ince kıyılmış
-
yarım su bardağı bira
-
1 su bardağı sıcak su
-
yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
-
tuz, karabiber, kekik
-
8 kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirzolaları tuzlayıp bir tavada çevirin, yanlarına pirinç koyup bir tepsiye yerleştirin. Su, bira, domates suyu ve baharatları beraberce karıştırıp bir sos oluşturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, fırında 45 dakika kadar pişirin . Pirzolaların üzerine kıyılmış yeşilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar daha pişirin.