Dana Sokum
ZORLUK:
MALZEMELER
-
2 kg dana sokum
-
1/2 tatlı kaşığı curry
-
2 çorba kaşığı margarin
-
4-5 beş diş doğranmış sarmısak
-
1/2 su bardağı kırmızı şarap
-
1 su bardağı domates suyu
-
1/4 su bardağı un
-
1/2 tatlı kaşığı kekik
-
yenibahar
-
karabiber
-
tuz
-
tarçın
HAZIRLANIŞI
Eti derince bir çelik tencerede çevirerek kızartın. Baharatları ilave edin. Diğer malzemer ile, kapağı sıkıca kapalı olarak, hafif ateşte iki buçuk saat pişirin. Üzerine sos döküp, servis yapın.
Sosun hazırlanışı :
Etin suyu ayrı bir kaba alın. Yarım bardak soğuk suda unu iyice karıştırın, et suyuna katıp pişirin.