Turşulu Ördek

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

iç pilav için :

  • 1 baş soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı badem
  • 1 çorba kaşığı fıstık
  • tuz, karabiber

yemek için :

  • iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
  • 1 baş soğan
  • 150 gr margarin
  • kırmızı biber
  • 150 gr tereyağ
  • tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.