Turşulu Ördek
ZORLUK:
MALZEMELER
iç pilav için :
-
1 baş soğan
-
50 gr tereyağı
-
1 çorba kaşığı kuş üzümü
-
1 su bardağı pirinç
-
1 kahve fincanı badem
-
1 çorba kaşığı fıstık
-
tuz, karabiber
yemek için :
-
iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
-
1 baş soğan
-
150 gr margarin
-
kırmızı biber
-
150 gr tereyağ
-
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.