Enginarlı Dana Sarması

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 600 gr süt danası
  • 8 adet pazı yaprağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 30 gr tereyağı
  • 0,5 gr safran
  • 4 adet enginar
  • 1/2 lt et suyu
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • karabiber
  • tuz
  • 1 adet orta boy soğan

HAZIRLANIŞI

Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır. Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın. Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın. Pazı yapraklarını da haşlayın. Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın. Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın. Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin. HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin.