Kaburga Dolması
ZORLUK:
MALZEMELER
iç pilav malzemeleri :
-
1 su bardağı pirinç
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
1 çay bardağı rendelenmiş badem
-
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
-
1 su bardağı su
-
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
-
1 yemek kaşığı karareyhan
-
½ çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı tuz
-
kaburga malzemeleri:
-
1,5 kg kaburga eti
-
½ yemek kaşığı biber salçası
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
1 çay kaşığı karabiber
-
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
iç pilavın hazırlanışı:
Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.
kaburganın hazırlanışı:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır.