Kaburga Dolması

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

iç pilav malzemeleri :

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş badem
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı karareyhan
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kaburga malzemeleri:
  • 1,5 kg kaburga eti
  • ½ yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

iç pilavın hazırlanışı:

Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.

kaburganın hazırlanışı:

Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır.