Konyaklı Mantarlı Strofanoff

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 400 gr Dana Kuşbaşı
  • 200 gr Mantar
  • 1 Adet Soğan
  • 100 gr. Taze Krema
  • 50 gr Tereyağı
  • 1 Bardak Konyak
  • 2 Bardak Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 Defne Yaprağı

HAZIRLANIŞI

Eti kızarana kadar tereyağında kavurun

İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.

Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin.

2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın.

Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin.

Pilav veya makarna ile hemen servis yapın

Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz..