Kuzu Pirzolası Amüröz

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 4 kişilik
  • 16 parça kuzu pirzolası
  • ½ tatlı kaşığı kekik
  • 1 bağ maydanozun yaprakları
  • 1 adet parmak büyüklüğünde rende havuç
  • tuz
  • bir tutam karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy kabukları soyulup ince doğranmış domates
  • 1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1 çorba kaşığı konyak
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu

HAZIRLANIŞI

Pirzolaları küçük bir kaba koyup üzerine kekik, maydanoz, havuç ve konyağı koyup karıştırıp iki saat dinlenmeye bırakın. Sonra küçük bir tepsiye veya dibi düz bir kasrola tereyağını koyup kızıdırın, pirzolaları ilave edin. İkişer üçer dakika alt üst kızartıp tepside kalan havuç , maydanoz ve varsa pirzolaların bıraktığı suyu ekleyip tuzlayıp biberleyin. 1-2 dakika alt üst sote yapıp mantarı, domatesi ve et suyunu ilave edip kapağını kapayın. Ağır ağır kaynatarak dibinde bir miktar su kalıncaya kadar 35 dakika kadar pişirip servis edin