Mantarlı Nuar

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • Yarım kilo nuar (ince dilimli)
  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • kekik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • beşamel sos
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI

Nuar dilimlerini kızdırılmış yağda kızartıp bir cam tepsiye dizin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurup üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. İnce kıyılmış biberleri de katarak biraz daha kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip tuz ve kekik ilave edin. Bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine yayın. Daha sonra etlerin

üzerini tamamen beşamel sos ile kaplayın. En üstüne kaşar rendesini serperek fırına sürün. Kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alıp servis yapın.

Not:Misafirlerinize ikram etmeyi d|~|n|yorsan}z vnceden hazırlayıp yemek saatinden 10 dakika önce fırına verebilirsiniz.

Beşamel Sos: Margarinle yarım su bardağı un pembeleşmeden kavrulur üzerine 1,5 bardak süt eklenir. Koyulaşana kadar pişirilir.