Pirzola Tava
ZORLUK:
MALZEMELER
-
10 parça kuzu pirzola (yağsız)
-
4 adet orta boy domates
-
6 adet sivri biber
-
5 diş sarımsak
-
1/2 adet limon
-
100 gr tereyağı
-
1 yemek kaşığı salça
-
20 gr acı pul biber
-
10 gr kara biber
-
10 gr kekik
-
1 bardak su (su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.