Pirzola Tava

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 10 parça kuzu pirzola (yağsız)
  • 4 adet orta boy domates
  • 6 adet sivri biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1/2 adet limon
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 20 gr acı pul biber
  • 10 gr kara biber
  • 10 gr kekik
  • 1 bardak su (su bardağı)

HAZIRLANIŞI

Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.