Portakallı Ve Hardallı Kuzu Et

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • Portakal Sosu İçin Malzemeler:
  • 1 Su bardağı portakal suyu
  • 50 gr. Hardal
  • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
  • 1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Malzemeler:
  • 500 gr. Doğranmış taze mantar
  • 150 gr. Doğranmış yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı soya yağı
  • 1,5 kg kemiksiz kuzu eti
  • 1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci
  • Mandalina ve portakal dilimleri
  • Kavrulmuş badem

HAZIRLANIŞI

Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin. Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin. Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin. Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın.