Sığır Bifteği Flamand

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: kolay 

MALZEMELER

  • 4 kişi için
  • 8 parça sığır bifteği
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 5 adet piyaz doğranmış iri soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yaprak defne
  • 3 su bardağı su
  • 2 şişe bira
  • tuz
  • bir tutam karabiber

HAZIRLANIŞI

Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin. Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Tuzi defne, bira ve suyu etlere ilave edin. Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin.