Sosis Dolması

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: zor 

MALZEMELER

  • 250 gr ufak ufak doğranmış sosis
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 1/4 su bardağı kuru ekmek ufalanmış
  • 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmiş
  • karabiber
  • tuz
  • 8 dilim pastırma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 6 adet ikiye bölünmüş arpacık soğanı
  • 1/4 su bardağı un
  • 3 su bardağı bira
  • çok az et suyu
  • 500 gr mantar
  • maydanoz doğranmış
  • pişmiş makarna

HAZIRLANIŞI

Soğan, ekmek ufaklarıve sosisleri iyice karıştırın. Et parçalarını iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karışımını et parçaları arasında eşit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasına koyup, rulo yapın. Her rulonun etrafına pastırma sarın. Etlerin ayrılmaması için kürdan sokun. Ruloları biraz kızartın. Arpacık soğanlarını ekleyin, un ve biranın yarısını karıştırıp bu karışımı etlerin üzerine dökün. Biranın geri kalanını et suyuna ilave ederek çırpın. Diğer tarafta etleri üzeri kapalı olarak 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Mantarları maydanozu ekleyin 15 dakika pişirin. Makarnayla beraber servis yapın.