Soya Etli Hünkar Beğendi
ZORLUK:
MALZEMELER
-
150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
-
2 adet patlıcan
-
1 adet limon
-
4 yemek kaşığı soya yağı
-
1/2 kahve fincanı un
-
1 kahve fincanı süt
-
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
-
1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş
-
2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu
-
1 tatlı kaşığı domates sosu
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 orta boy kuru soğan
-
2 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı şeker
Yeşil baharat sosu:
-
1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu. Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın.
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin. Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın.