Soya Etli Hünkar Beğendi

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı soya yağı
  • 1/2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş
  • 2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu
  • 1 tatlı kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Yeşil baharat sosu:

  1. 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu. Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın.

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin. Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın.