Tavuk Graten

Yayınlanma Et Yemekleri

ZORLUK: normal 

MALZEMELER

  • 1 adet tavuk
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 çorba kaşığı un
  • yeterince süt
  • tuz
  • karabiber
  • köri
  • pulbiber

HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın. Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın. Borcama yerleştirin.daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin.

Unu bu yağda kavurun. Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar

süt ilave edin.. Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın.Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin. Pul biber serpin ve fırına verin. Kaşar eriyip üstü kızarana dek pişirin.Börek şeklinde keserek servis yapın.