Limonlu Tart 2

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • iki bardak un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su badağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 150 gr margarin, eritilmiş
  • Jöle malzemesi :
  • 1/3 su bardağı mısır nişastası
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 1 adet limonun redesi
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • Üst malzemesi :
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurtanın akı

HAZIRLANIŞI

Tart için gerekli olan, yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yağı eritin, karışıma katıp, kaıştırın. Bir tart kalıbına boşaltın, fırında üzeri pembeleşinceye dek pişirin.

Jöle malzemesini muhallebi gibi pişirin. Üç adet yumurta sarısı ve bir su bardağı şekeri mikserle çırpın ve jöleye azar azar ilave edin. Biraz daha pişirip, altı kapatın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yayın. En üste ise, bir bardak şekerle çırptığınız üç adet yumurta akını yerleştirin. Üzeri pembeleşinceye dek fırında bekletin.