Mantarlı Boğça Böreği

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 200 gr mantar
  • 250 gr dondurulmuş milföy hamuru
  • 3 çorbakaşığı zeytinyağı
  • 1 çaykaşığı kıyılmış maydanoz
  • iri yapraklı frenk fesleğeni
  • diş sarımsak
  • tuz
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Dondurulmuş hamuru açın ve bundan, kenarları 8-10 cm olacak şekilde dört adet kare kesin.

Mantarları minik minik doğrayın, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış sarımsakla birlikte zeytinyağında çevirin. Takribi 15-20 dakika kadar orta hararetteki ateşte karıştırmak suretiyle pişirerek suyunu çektirin. Elinizle ufaladığınız fesleğen yapraklarını, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra 3 dakika daha pişirin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın. Mantarları kare şeklindeki yufkalara paylaştırın. Her birinin dört köşesini de tepede birleştirip bohça şekline getirin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin.