Mantarlı Makarna

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krema.
  • 1 demet maydanoz
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık zeytin yağı
  • biraz tuz
  • 1/2 kg mantar.

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağı ve biraz tuz ilave ettiğiniz su kaynayınca makarnayı içine koyun ve haşlayın. Fazla su koyup da suyu dökmeyin ki besin değeri içinde kalsın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. İçine yıkayıp, ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar karıştırın. Ardından kremayı ilave edin ve ateşi kısın. Koyulaşmaya başladığında yıkayıp, ince doğradığınız maydanozları koyun. 1-2 kere karıştırıp ocağın altını kapayın. Mantar sosu ister süzdüğünüz makarnaya karıştırın, isterseniz servis yaparken makarnanızın üstüne koyun.