Muhallebeli Poğaça

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 3,5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gr yağ
  • Kreması :
  • 1,5 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • Vanilya

HAZIRLANIŞI

Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir.

Diğer malzemeler eiritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir. Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir. Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan bohçaların üzrine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir.