Muzlu Cevizli Ekmek

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1-1/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı soya yağı
  • 2 yumurta akı
  • 3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş)
  • 1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü)

HAZIRLANIŞI

Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin.

(Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir.)

125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır.

Her servis 128 kalori, 2 gr. Protein, 6 gr. Yağ, 19 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 85 miligram sodyum içerir.