Paşa Böreği

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • Yufkası için :
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı su
  • biraz tuz
  • aldığı kadar un
  • içi için :
  • 100 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük baş soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
  • biraz tuz
  • biraz karabiber
  • 500 gr yoğurt
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • biraz kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaları yaklaşık 20-25 cm çapında fazla ince olmamak şartıyla açın. Ayçiçek yağında kızartın.

İçinin hazırlanışı:

Kıymayı ve soğanı iyice kavurun. ݝçine maydanoz, karabiber, tuz katın Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun. Tepsinin içine çok az su koyarak hafif ateşte demlendirin.

Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin.