Pastırmalı Börek

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 100 gram pastırma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 dilim çedar peyniri
  • 2 adet domates
  • Bir tutam kekik

HAZIRLANIŞI

Bir bütün yufka yağlanmış payreks bir kaba yayılır. (Kenarları dışa taşacak şekilde) İkinci yufka ufak ufak parçalanarak kabın içine yerleştirilir. Bir kaşık kadar yağ gezdirilir. Sonra sırasıyla yan yana gelecek şekilde pastırmalar dizilir. Üzerine kabuğu çıkarılmış ve daire şeklinde kesilmiş domatesler yerleştirilir. Domateslerin üzerine kekik serpilir. En üste de çedar peyniri dizilir ve yufkanın kenarları katlanarak kapatılır. Kalan yağ yufkanın üzerine gezdirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.