Patates Ekmeği
ZORLUK:
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2.5 su bardağı un
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- 1 demet maydonoz
- 1 su bardağı
- peynir(isteğe bağlı)
- kabartma tozu
- tuz
- kekik
- nane
- kırmızı
- biber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri fındık iriliğinde, soğanları da yemeklik doğrayalım. Bir kapta çırptığımız yumurtaların içine yağı ve yoğurdu ekleyelim. Daha sonra unu, kabartma tozunu, peyniri, patatesleri, soğanları, yeşilliği ve baharatları ekleyip karıştıralım. Yağlanmış tepsiye harcı dökelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse susam ve çörek otu serpelim. 180 derecede pişirelim.