Peynirli Pataesli Ay Çöreği

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 100 gr beyaz peynir
  • 4 adet patates
  • 3 adet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • hamur için:
  • 1 subardağı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • alabildiğince un
  • çörek otu
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, 15 dakika dinlendirin. Bu arada haşlanmış patatesleri ezin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve elinizle nescafe tabağı büyüklüğünde açın. İçine harctan koyun, rulo yaparak sarın. ݝki ucunu içe doğru bükerek ve parmak uçlarıyla incelterek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çörek otu serpip fırına sürün. Orta ısılı fırında çörekler pempeleşene kadar pişirin.