Peynirli Poğaça

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 2tatlı kaşığı tuz
  • kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • un
  • peynir
  • maydanoz

HAZIRLANIŞI

Toz şekeri sıcak suda eritin, maya koyun. Mayanın kabarmasını bekleyin. Bu karışımı geniş bir kaba alın, Süt, yağ, yoğurt,iki yumurtanın beyazı, tuz ve un ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bu parçalara içlerine peynir ve maydanoz koyarak şekil verin. Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. şekillendirilen hamuru tepside bir buçuk iki saat mayalanmaya bırakın. 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin.