Sebzeli poğaça

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 3 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
  • 1 çorbakaşığı kıyılmış naydanoz
  • 6 adet milföy hamuru
  • 2 çaykaçığı hardal
  • 90 gr krem peynir
  • 200 gr patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • tuz ve karabiber
  • 6 Kişilik

HAZIRLANIŞI

Soğanı doğrayın, yağla berabere bir kaba koyup 5 dakika kadar çevirin. Doğranmış pırasa, patates ve havucu da ilave edip on dakika pişirin. Hardal, maydanoz, tuz ve karabiberi de kattıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarının içine sebzefi karışımdan koyun üzerlerine peyniri ilave edin, kapatın.

Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin, servis yapın.