Sosli Poğaça
ZORLUK:
MALZEMELER
- 10 tane soyulmuş sosis
- Un
- Yarım bardak süt
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım bardak tereyağ
- Yarım bardak mısırözü yağı
- Bir paket kabartma tozu
- Bir yumurta sarısı
- Tuz
- Haşhaş tohumu
HAZIRLANIŞI
Süt, yoğurt, mısırözü yağı, tereyağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenerek yoğurulur. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp elde uzunlamasına açılır. Sosis, bütün olarak bu açılan hamurun içine konur, çevresi iyice sarılarak kapatılıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine konur. Her bir sosis aynı şekilde hamurla sarılıp tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çaprazlamasına haşhaş tohumlari ile süs yapılır, önceden ısıtılmış mini fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir.