Spagetti Peşör

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: çok kolay

MALZEMELER

  • 6 kişilik
  • 500 gr (1 paket) spagetti
  • 12 adet çiğ ve kabukları soyulmuş karides
  • 24 adet midye içi temizlenmiş
  • 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 3 diş sarımsak ezilmiş
  • 6 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve ince kıyılmış domates
  • 1 kahve fincanı rafine yağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 defne yaprağı
  • tuz
  • bir tutam karabiber
  • 1 çay fincanı rende gravyer peyniri

HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencereye rafine yağı koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Midyeleri ve kuşbaşı doğrayarak karidesleri ilave edin. 1-2 dakika alt üst karıştırarak sote yapıp, domatesi, defneyi, tuzu ve karabiberi ilave edip orta ateşte domatesi bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Spagettiyi bol kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzdürün. Yapışmaması için üzerin kaynar su dökün. Süzülünce tenceresine koyup üzerine tereyağını, hazırladığınız sosu ve peyniri koyunuz. İki çatalla 1-2 defa karıştırıp servis edin.