Spagetti Peşör
ZORLUK:
MALZEMELER
- 6 kişilik
- 500 gr (1 paket) spagetti
- 12 adet çiğ ve kabukları soyulmuş karides
- 24 adet midye içi temizlenmiş
- 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
- 3 diş sarımsak ezilmiş
- 6 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve ince kıyılmış domates
- 1 kahve fincanı rafine yağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 defne yaprağı
- tuz
- bir tutam karabiber
- 1 çay fincanı rende gravyer peyniri
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye rafine yağı koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Midyeleri ve kuşbaşı doğrayarak karidesleri ilave edin. 1-2 dakika alt üst karıştırarak sote yapıp, domatesi, defneyi, tuzu ve karabiberi ilave edip orta ateşte domatesi bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Spagettiyi bol kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzdürün. Yapışmaması için üzerin kaynar su dökün. Süzülünce tenceresine koyup üzerine tereyağını, hazırladığınız sosu ve peyniri koyunuz. İki çatalla 1-2 defa karıştırıp servis edin.