şeftalili Turta

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket tereyağ (veyaa margarin)
  • 3 çorbakaşığı süt
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr mısır nişastası
  • 4 gram granüle maya
  • 3 yumurta
  • 50 gr dövülmüş badem
  • 4 Kişilik

HAZIRLANIŞI

şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın. Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın. Yumurtaları bir seferde katın. Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın. Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın. Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın. Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın.