Tavuklu Börek

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1 kg süt
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket dil peyniri
  • 1 tavuğun göğüs eti
  • 250 gr kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI

Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın, diğer yanda et suyu, süt ve yumurtayı çırpın, yufkanın birini didikleyip harcın içinde bir süre bekletin. Islattığınız yufka parçacıklarını alıp, yaydığınız yufkanın üzerine serpiştirin, üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmını dökün. Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyerek, kaşar rendesi ve dil peyniri ile birlikte, hazırladığınız malzemenin üzerine yayın. En üst kısmını kalan yufka ile örtüp, üzerine kalan süt-yumurta karışımı sürdükten sonra orta hararetli fınnda 45-50 dakika pişin.