Yağ Mantısı 2

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 fincan sıvı yağ
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1.5 çorba kaşığı yoğurt
  • kabın aldığı miktarda un
  • kibrit kutusu büyüklüğünde hamur mayası
  • bir tutam tuz

HAZIRLANIŞI

Bir bardak ılık sütün içine, bir kesme şeker ve maya katıp kabarmaya bırakın. Malzemenin tümüyle yumuşak bir hamur hazırlayın. Kapta bulunan hamurun üzerini kalın, kuru bir bezle sarıp, bir saat kadar, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.

Hamuru, tezgahın üzerinde, yarım parmak kalınlığında açıp, bir bardak yardımıyla kesin. Kestiğiniz parçaların ortalarına, rendelenmiş soğan, kırmızı biber, tuz ve hazırladığınız çiğ kıymayı koyun. Hamurların kenarlarını çiçek şeklinde tepede birleştirin. Daha sonra, tavada kızdırılmış sıvı yağda, arada bir üstüne yağ gezdirip kızartın. Tabağa dizdiğiniz kızarmış mantıların üzerine, sarmısaklı yoğurt, yağ ile karıştırdığınız salça ve kimyonlu sosu döküp, servis yapın.