Yalancı Su böreği

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • ½ paket fiyonk makarna
  • 4 adet milföy hamuru
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir. Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır. Bu karışım hamurun üzerine dökülür. Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir.