Yörük Mantısı

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normaL

MALZEMELER

  • 1/2 kg dana kıyma
  • 125 gr margarin
  • 1 baş soğan
  • 5 adet yufka
  • 2 kg yoğurt
  • sarmısak
  • tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanı rendeleyin, kıymayı tuzu ve karabiberi karıştırarak harç haline getirin. Yufkaları ortadan ikiye bölün, harcı yufkaların ortasına elle bastırarak yayın, yufkayı rulo haline getirin ve bıçakla 6/7 cm genişliğinde keserek bir fırın tepsisine yerleştirin yufkalar ve harç bitene kadar bunu tekrarlayın. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin ve üstü kızarana dek pişirin. Yoğurdu sarımsaklayın ve fırından sıcak çıkan tepsinin üstüne yayın , içini çekene kadar bekleyin yoğurt kaymak kıvamına gelince servis yapın.