Avuntu Mantısı

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: zor

MALZEMELER

  • 1/2 kg nohut
  • 4 adet yufka
  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI

Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.