Biberli ve Mantarlı Pizza

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK : kolay

MALZEMELER

  • 1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
  • 1 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı domates sosu veya salçası
  • 1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı
  • 1/4 çay kaşığı sarmısak tozu
  • 1/4 çay kaşığı mercan köşk
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri
  • 60 gr ince doğranmış biber
  • 1 çay bardağı taze mantar
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

 

HAZIRLANIŞI

Pirinç, yumurta ve kaşar peynirini bir kase içinde kanştırın. Tabanı tereyağ ile yağlanmış pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 4 dakika pişirin. Diğer tarafta domates sosu, fesleğen yaprağı, sarmısak tozu ve mercan köşkü karıştırın. Bu karışımı pişen pirincin üzerine yayarak dökün. Parmesan peynirini serpin. 1 çay bardağı mozarella peyniri, biber ve mantarı kat kat pizzanın üzerine yerleştirin. En ütüne geriye kalan mozarella peyniri ile maydanozu serpin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin ve sonra servis yapın.

Her servis 322 kalori, 16 gr. Protein, 19 gr. Yağ, 21 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 104 miligram kolesterol ve 850 miligram sodyum içerir.