Biberli ve Mantarlı Pizza
ZORLUK :
MALZEMELER
- 1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
- 1 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı domates sosu veya salçası
- 1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı
- 1/4 çay kaşığı sarmısak tozu
- 1/4 çay kaşığı mercan köşk
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri
- 60 gr ince doğranmış biber
- 1 çay bardağı taze mantar
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
HAZIRLANIŞI
Pirinç, yumurta ve kaşar peynirini bir kase içinde kanştırın. Tabanı tereyağ ile yağlanmış pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 4 dakika pişirin. Diğer tarafta domates sosu, fesleğen yaprağı, sarmısak tozu ve mercan köşkü karıştırın. Bu karışımı pişen pirincin üzerine yayarak dökün. Parmesan peynirini serpin. 1 çay bardağı mozarella peyniri, biber ve mantarı kat kat pizzanın üzerine yerleştirin. En ütüne geriye kalan mozarella peyniri ile maydanozu serpin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin ve sonra servis yapın.
Her servis 322 kalori, 16 gr. Protein, 19 gr. Yağ, 21 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 104 miligram kolesterol ve 850 miligram sodyum içerir.