Çerkez Mantası

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1su bardağı su
  • tuz
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • iç malzemesi:
  • 2 adet haşlanmış patates
  • maydanoz
  • kişniş
  • tuz
  • yeşil soğan
  • karabiber

 

HAZIRLANIŞI

Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.