Çilekli Turta

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
  • 2.5 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)
  • 50-55 adet yabani çilek
  • 20 adet küçük çilek
  • 1/2 su bardağı çilek şurubu
  • 10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
  • 4 çorbakaşığı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • beyaz şarap
  • yarım limon
  • nane
  • 4 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin.

Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin.

Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.