Deniz Mahsüllü Spagetti
ZORLUK:
MALZEMELER
- 100 gr konserve ton balığı
- 400 gr çubuk makarna
- 800 gr midye
- 3 diş sarmısak
- 1 adet sivribiber
- 1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz
- 300 gr süzgeçten geçirilmiş domates
- 1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni
- zeytinyağı
- tuz
- 4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin. Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştıarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyin. Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin. Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katınn. Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin.