Ekmek köftesi

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 1 bayat ekmek içi (ufalanmış)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı kaşar
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 çay bardağı mısır unu (galeta unu)
  • Bir demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber

 

HAZIRLANIŞI

Ufalanmış ekmekleri derin bir kaba koyun. Üzerine yumurta, soğan, maydanoz, peynir, yoğurt, un ve baharatları koyun ve yoğurun. 15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlatın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır.