Elmalı Tart

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 6.5 çorbakaşığı margarin
  • 4 çorbakaşığı soğuk su
  • 2 çorbakaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 8 adet elma
  • Krema için :
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • badem esansı
  • 1/2 litre su
  • 6 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Elmaları soyup, dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha

sonra elmaları suya atarak yumuşamaya bırakın.

Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.

Krema içiw süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip, badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.