Elmalı Tart 1

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK : normal

MALZEMELER

  • tarçın
  • 4 adet elma
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr margarin
  • 3 su bardağı un
  • 12 yemek kaşığı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

 

HAZIRLANIŞI

Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.

Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede , sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.