Elmalı Turta

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 küçük çay bardağı toz şeker
  • 125 gr. donmuş margarin
  • Yarım bardak soğuk su
  • Bir tutam tuz
  • Yarım kilo elma
  • Bir çorba kaşığı tarçın

 

HAZIRLANIŞI

Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın, içine donmuş margarin ve tuzu katarak unla yağı birbirine yedirin. Unla margarini birbirine karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk su ekleyerek yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında bir saat kadar bekletin. Elmaları kabuğunu soymadan ince dilimler halinde kesin. Tarçını toz şekerine karıştırıp, elmalara katıp, dilimleri zedelemeden karıştrın. Hamuru dolaptan çıkarıp, turta kabına bir parmak kalınlığında döşeyin. Hamurun üstüne elma dilimlerini sırt sırta gelecek şekilde dizin. Orta ısılı fırında 1 saat pişirin. İstenirse fırına sürülürken üzerine kuru üzüm de serpiştirebilirsiniz.