Etli - Biberli Pay

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: normal

MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 675 gr kuşbaşı
  • 2 çorbakaşığı un
  • 2 adet sivribiber
  • 200 gr dolma fıstığı
  • 2 çorbakaşığı soya sosu
  • 1 çorbakaşığı zeytinyağı
  • 2 çorbakaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1.5 çorbakaşığı tereyağ veya margarin
  • karabiber
  • 4 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Fırını 190 derecede 10 dakika kadatr ısıtın. Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun.

Tereyağ veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin. Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin. Soğumaya bırakın.

Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun. Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz.