Fındıklı Turta

Yayınlanma Hamur İşleri

ZORLUK: kolay

MALZEMELER

  • 1 su bardağından biraz az fındık
  • 100 gram tereyağı (veya margarin)
  • 4/5 su bardağı toz şeker
  • 1 çorbakaşığı zeytinyağı
  • 4 çorbakaşığı brandy
  • 5-6 çorbakaşığı süt
  • Bir paket maya
  • 1 adet limon
  • un
  • 4 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Yarım çaykaşığı tozşekerle fındıkları karıştırın. Diğer bir kapta, kalan tozşekerle yumurtaları çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini veya tereyağını eritin. Rendelenmiş limon kabuğu, 200 gr mayayla birlikle elenmiş unu, fındıkları, zeytinyağını, brandyi ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. 24 cm.lik bir kek kalıbını yağlayıp, una bulayın ve hazırlanmış karışımı ters yüz edin. Turtayı, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve irice kıyılmış fındıklarla süsleyerek servis yapın.